MHP, Oğuzhan Asiltürk'e sahip çıktı

Hasan Karagüzel

Hasan Karagüzel
Öyle buyurmuş hazret. Haberimiz yokmuş.
" Vay canına Ergenekon Amerikan işiymîş!
Emin Çölaşan'ın arzı endam ettiği Sözcü gazetesinin manşetini (30 Ocak 2012) " Ergenekon Amerikan işi! " ifadesi şenlendirdi.
Manşetin hemen üst tarafında mezkûr İfadenin sahibi Oğuzhan Asiltürk'ün fotoğrafı vardı.
Nispeten gençlik dönemlerine ait, sinekkaydı tıraşlı bir fotoğraftı bu.
Hâlbuki elan beyaz sakalları var.
Oğuzhan Bey'i " devrim yasalarına" uygun hale getirmeye çalışmışlardır belki.
Ne de olsa...
Kendileriyle aynı dalga boyundaki zihniyet, 28 Şubat sürecinde, Çarşamba sokaklarında sarık avına çıkmıştı.
Sarık başka sakal başka mı dediniz?
İyi o zaman sakaldan Örnek vereyim: GATA diploma törenine Erbakan'ın iki koruması sakallı diye alınmamıştı.
Sözcü gazetesi, " Ergenekoncu subayları " arkaladığı için Oğuzhan Asiltürk'ü " Milli Görüş'ün abisi " şeklinde sitayişle sunmuş.
Ne ki, bu " Ergenekoncu subaylar " Milli Görüş'ün merhum lideri Erbakan'a yapmadıklarını bırakmamışlardı. Omuz vurmuşlar (elindeki dosyalar düşmüştü), "p…" diye alçakça hakaret etmişler, suçluymuş gibi birkaç eri peşine takmışlardı...
Oramiral Erkaya da posta koyarcasına MGK toplantısında rakı istemişti.
Uzun lafın kısası hakaret, istihfaf, aşağılama gırla gitmişti.
Peki, Oğuzhan Bey ne demiş de Sözcü gazetesindeki arkadaşları bu denli heyecana gark eylemiş?
Hükümete karşı darbe yapmakla suçlanarak tutuklanan subayların " vatansever ve milliyetçi " olduğunu belirtmiş,
Başka?
" ABD yakında İran'ı işgal edecek " demiş, " Ancak TSK'daki vatansever subaylar buna karşı çıkıyordu. Bu subaylar Ergenekon operasyonuyla tutuklatıldı. Ergenekon; TSK içinde Amerikan karşıtlarının tasfiyesidir... "
Bu " vatansever subaylar " postmodern darbelerine ABD'den icazet almak İçin İran'a ne kadar karşı olduklarını her fırsatta dile getirmiyorlar mıydı?
İran'ın da içinde yer aldığı D-8'e karşı çıkmıyorlar mıydı?
" Mollalar İran'a " manşetleriyle zevkten dört köşe olmuyorlar mıydı?
Oğuzhan Bey 28 Şubat'ın startı mesabesindeki bir haberin dönemin Sabah gazetesinde nasıl yer aldığını unuttu mu?
Org. İsmail Hakkı Karadayı, " 30 Ağustos Zafer Bayramının 74'üncü yıldönümünde İranlı generallerin devri¬me nasıl gafil avlandıklarını [son günlerde kimi türbanlı yazarların yaş günlerini çiçeklendiren] Fatih Çekirge'ye anlatmıştı.
Org. Karadayı, " İran Devrimi'ni hiç mi algılayamadınız? " diye sorunca İranlı komutana, çok veciz bir cevap almış:
" Biz onların, her gün hiç fark ettirmeden, ama yavaş yavaş, santim santim, sanki yeni bir şey olmuş gibi getirip ortaya koydukları dini şeyleri halkımızın temiz duyguları diye düşündük. Sonuçta böylesine bir durumla karşılaşacağımızı hiç tahmin edemedik. Ama baktık ki, her geçen gün halkımızın temiz duygularından kaynaklandığını zannettiğimiz dini ve masum istekler gibi görünen şeyler, irticanın ta kendisiymiş..." [Aferin lan Çekirge, tastamam mühendislik harikası bir haberin altına imza atmışsınız]
İranlı komutan manzarayı umumiyeyi böyle tarif edince, 28 Şubat'ın Genelkurmay Başkanı Karadayı dayanamamış, " Demek ki, siz görevinizi yapmamışsınız..." diye fırça kaymış.
Ardından da, " Humeyni, Tahran'da 500 bin kişiyle miting yapmaya başladığında da mı fark etmediniz? " demiş.
İranlı komutanın verdiği cevap hiçbir zaman kulaklarından silinmemiş: " Sayın general fark ettik... Fark ettik ama iş işten geçmişti..."
Yani...
Görevini yapmadığını söylediği İranlı komutanların haline düşmemek için iş işten geçmeden kollar sıvanacak, mesela, " Batı Çalışma Grubu " psikolojik harbe başlayacaktı.
Yani...
" Erbakan Hükümeti " çalışamaz hale getirilecekti.
Yani...
Bu " vatansever subaylar " Oğuzhan Bey'in de dahil olduğu " mürtecilere " karşı " Gerekirse silah bile kullanacaktı."
Pardon, hazret belki de hiçbir zaman " mürteci " olmadı; biz öyle sandık!" (31 Ocak 2012, Salih Tuna, YeniŞafak)
Ergenekon, Balyoz vs. davalarında milletin başına ne gibi çorapların örüleceği gün yüzüne çıkmaya başlayınca onlara öteden beri sahip çıkan hatta onlardan bazılarını meclise bile taşıyanların destekçisi çıka çıka Saadet Partisi ve onu temsîlen Oğuzhan Asiltürk çıktı.
Bugün Ankara'da HAS Parti, " Tankın sesi değil, insanın sesi " altında bir toplantı veya yürüyüş yapacağını okudum basından.
SP ile HAS Parti arasındaki fark buradan da belli olmaktadır.
SP de, kendilerine haksızlık eden, zulüm ve işkence yapanlara karşı bir hayranlık oluşmuş. Hani Stockholm sendromu deniyor ya, öyle bir şey.
Ne diyelim kendileri için hayırlı ise öyle olsun.
Zamanında yıllarca dava uğruna peşinden koştuğumuz bir anlayışın bu duruma düşmesi beni fazlasıyla üzmektedir.
O günlerime pişman değilim. O gün öyle gerektiriyordu. Memur olmama rağmen ben de o davanın içinde bizzat aşikâre çalışarak yer almıştım.
Erenler Belediyesi eski binasının karşısında sokağa girince solda bir kahve vardı. O kahvede Aziz Duran akşam seçim konuşması yapacak diye anonslar yapılmıştı. Merhum Erbakan, Aziz Duran'a ilk defa başkan adaylığı görevi vermek için Ankara'ya çağırdığı günün akşamı o kahve konuşmasında bulunamayacağından partinin il başkanlığı tarafıma haber göndererek onun yerine benden konuşma isteyince memur olduğum halde hiç tereddüt etmeden memurluktan atılmayı göze alarak kabul etmiştim.
Kahve konuşmaları yapıyordum aşikâre.
Bu işi dava bilmiştik.
O günlerin şahitleri iyi bilir, ev sohbetleri meşhur idi. Ev sohbetlerinde parti yararına konuşmalar yapıyordum. Bunların şahitleri hayattadır.
Kim derdi ki o kadroda olan insanlar kendilerini her plâtformda rencide eden, alay eden, dişlerini sökmek için zemin hazırlayan, zaman kollayan hainlere bir gün gelecek de destek olacak diye?
Bu arkadaşlara ne oldu da Sakarya eski il başkanları, Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül gibi bir şahsiyeti İsrail dostu, Erdoğan'ı ise Davos'taki isabetli çıkışından ötürü şov yapmakla suçlayacak kadar ölçüyü, aklı ve izanı kaybediyor?
Bakıyorum da milliyetçi geçinen bazı yazarlar Oğuzhan Asiltürk'ün Habertürk'deki Balçiçek İlter söyleşisini mal bulmuş mağribi gibi sahiplenme peşinde.
Ne imiş, Ergenekon Örgütünden içeri alınanlar vatansever, milliyetçiymiş, ABD'ye karşıymışlar ve İran'ın işgaline karşı oldukları için içeri alınıp tutuklanmışlar.
Buna kargalar güler. Komik oluyorsunuz.
Meşru hükümeti devirmek için türlü entrikalar çevirenleri savunamaz halde olduklarından işin bu tarafını alarak milleti kandırmaya çalışıyorlar ama nafile.
Oğuzhan Asiltürk de bunlara destek oluyor.
Ne diyelim, beraberliğiniz dâim olsun.
21 Şubat 2012



Yazı Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı
Bu yazı 207 kere okudu
UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. Medyabar Multi Medya Haber Hizmetleri sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve Medyabar Multi Medya Haber hizmetleri sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.

Bu köşe yazısına yapılan yorumlar

Partisini dini nin yerine koyanlar olduğu sürece böyle imamlar da olur tabii İmam - cemaat ilişkisi yani..
İbretlik bir durum..
ali asa @ 26.02.2012 21:57:27
ali asa SEN BU İŞTEN ANLAMAZSIN.
DAVA NEDİR BİLMEZSİN.
İNSAN CAMİDE OLMAKLA DAVASINDAN UZAK MI OLACAK?
GERÇEĞİN, DOĞRUNUN YANINDA HER ZAMAN VE HER HALDE BULUNMAK HEM İNSANİ HEM İSLAMİ BİR GÖREVDİR.
ANLAMIYORSANIZ SUSUN BARİ.
ANLAMADIĞINIZ KIPTİ-HIRSIZ MİSALİNİ VERMENİZDEN BELLİ. NE ALAKASI VAR ALLAH AŞKINA.
meydan @ 26.02.2012 11:25:23
Cmiilerimiz dilencilerden ve siyaset cambazlarından bir kurtulabilse...Camii den çıkıp kahve konuşması yapıyordum diyen"DİN ADAMI"na bakın siz..Övünçle anlatıyor..İbretlik bir durum.."Merdi kıpti secaatin arz ederken sirkatin söylermiş"
ali asa @ 25.02.2012 23:16:02
çok güzel tespitler...refahı parçalayan da numan kurtulmuşu saadetten kaçırtan da oğuzhan asiltürk zihniyetidir...harika bir yazı olmuş...teşekkürler hasan hocam.
mfa @ 23.02.2012 19:36:57
İFTİRA ATAN YALANCI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEDEN İFTİRA ATMIŞ.
YALANCI ÇÜNKÜ HASAN HOCAYI YAKİNEN TANIYOR TAKDİR EDİYORUM.
HER DİN ADAMI ONUN GİBİ HİÇBİRŞEYDEN ÇEKİNMEDEN GERÇEKLERİ YAZSA, SÖYLESE.
İFTİRA ATANIN TABİKİ HELALLAŞMASI LAZIM. YOKSA AHİRETİN HESABI KOLAY DEĞİL.
Selim RUMUZLU GERÇEK YORUM YAPAN ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER, SELAMLAR.
salih al @ 22.02.2012 10:58:26
Hocam cesaretinizden dolayi tebrikler.Hocam hakkindaki ASILSIZ yorum icin cok üzüldüm..Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar) [Ebu Davud]
selim @ 21.02.2012 19:30:29
Hasan hocama iftira edenler Allah tan korkun!tabii biraz olsun inanciniz varsa!
selim @ 21.02.2012 19:24:40
HASAN HOCA NEREDE GÖBEK ATMIŞ VE MİLLETİ SAZ SÖZ DİYE KIRMIŞ ÖYLE Mİ?
BU NASIL BİR İFTİRADIR. İÇERİĞİ ANLAŞILMIYOR VE BOŞ.
SAKAL-SAÇ DAN BAHSETMİŞSİNİZ.
SAKAL BIRAKSA DAHA MI İNANDIRICI OLACAK?
ALLAH AŞKINA BU SAYFALARA MANTIKLI YORUMLAR YAZIN.
YAZARIN PARTİSİNİ SEVMİYOR OLABİLİRSİNİZ AMA BU, ONA İFTİRA ATMANIZI HAKLI ÇIKARMAZ.
ALLAHTAN SAKININ. BİRGÜN BU İFTİRALARIN HESABININ SORULACAĞI GÜNBÜ HATIRLAYIN VE ÖZÜR DİLEYİP TEVBE EDİN.
BU GÜNÜN YARINI DA VAR, UNUTMAYIN.
İNSAFLI, VİCDANLI OLUN.
sacid @ 21.02.2012 12:49:33
helal olsun hocam sana..aynen devam..
reha @ 21.02.2012 11:22:17
Hocam bazilarına katılıyorum sözlerinin.Seni çocukluğumdan bilirim,milleti saz,söz için kırardın kendin göbek atardın ,ne oldu senin sakallarına,ne oldu senin saçlarına,Yüce mevlanın sana verdiği güzelliği beğenmiyormusun yoksa,hakkını helal et hocam
rte @ 21.02.2012 11:13:51
Online Ziyaretçiler
-