Büyükşehir Belediyesi ve tasarruf tedbirleri !...

Salih Yalçıntaş

Salih Yalçıntaş
Büyükşehir Belediyesi ve tasarruf tedbirleri !...

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu koltuğa oturur oturmaz ilk olarak tasarruf tedbirlerine yöneldi.
Bence de doğru olanı yapıyor.
Neden derseniz.
Ortada ciddi bir ekonomik kriz var.
Sadece Büyükşehir Belediyesi değil tüm kuruluşlar tasarruf tedbirleri noktasında ciddi tedbirler alıyor.
Almak ta zorundalar.
Aksi takdirde işten çıkarmalar gündeme gelir ki, bunu da sanırım kimse arzu etmez.
İşte bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu sınırları zorluyor.
Tabi tasarruf tedbirleri bazı kişilerin canını sıkmış olabilir.
Ama önemli olan bireylerin değil toplumun menfaatidir.
Zeki Toçoğlu'da bu düşünce içerisinde olmalı ki ona göre hareket ediyor.
Öte yandan alınan tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı eleştiriler yapılmıyor değil.
Ben bu eleştirilerin hiç birine katılmıyorum.
Kaynaklar doğru kullanılmalı.
Çarçur edilmemeli.
Tabi kantarın topuzunu da fazla kaçırılmamalı.
Tasarruf edeceğim diyerek te işler durma noktasına getirilmemeli.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun bu konuları da sanrım en ince ayrıntısına kadar hesaplıyordur.
Aksi takdirde işler biranda hizmet noktasında çıkmaza girebilir.
Ama her şeye rağmen Büyükşehir belediyesinin tasarruf tedbirlerine yönelik attığı adımları doğru buluyorum.
Zeki Toçoğlu Serdivan belediye başkanlığı döneminde de bu konulara oldukça dikkat eden bir kişi olarak biliniyor.
Serdivan belediye başkanlığına seçildiği gün oldukça sorunlu bir belediye alan Zeki Toçoğlu kısa sürede Serdivan belediyesini borçsuz bir hale getirmiş ve bugün Serdivan Belediyesi hiçbir borcu olamayan örnek bir belediye haline gelmiştir. Üstelik Serdivan ilçesi bugün Sakarya'nın en gözde ilçesi konumundadır. Ne demişler ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Diyeceksiniz ki Serdivan Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi bir mi? .
Elbette bir değil.
Ama önemli olan anlayıştır. Ben şahsen Zeki Toçoğlu'nun kısa bir süre içerinde tıpkı Serdivan belediyesinde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesini de istenilen noktaya en kısa sürede getireceğine inanıyorum. Zaten bu konuda yapılan çalışmalarda anlaşılan odur.
Öte yandan Büyükşehir belediyesi bir taraftan bu tür konulara ağırlık verirken, diğer taraftan da önemli bir projeyi devreye sokmak için start verdi.
Dörtyol sanayi sitesi ve kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu böylelikle vaad ettiği projeleri de bir bir hayat geçireceği mesajını vermiş oldu.

Günün sözü...

İnsanları büyüten isimleri değil kişilikleri ve yaptıkları işlerdir.



BEKÇİ

Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak, 500 TL maaşla, bir bekçi işe almaya karar verir.
Bir süre sonra düşünülür ;
‘'Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak''
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere, 750'şer TL maaşla, iki kişi işe alınır.
Bir süre sonra
‘'İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz'' diye düşünülerek, 1.000'er TL maaşla, iki denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri raporları yazar .
Bir süre sonra
‘' Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek ‘' diye tartışılır ve 1.500'er TL maaşla, bir muhasebeci şefi, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.
Bir süre sonra ;
‘'Peki bunlardan kim sorumlu olacak.'' Diye düşünülür ve 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000'er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.
Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkarılır.


Hayatın içinden..

Yaşadığınız her gün yeni bir deneyim..
Hala öğrenecek çok şeyimiz var, hayata dair..
Önemli olan, onları faydalı kullanabilmek.
İnsan olabilmek önce...
İnsanca davranmak..
Yıkmadan, kırmadan, tahrip etmeden..…
Küçük bir hikaye vardır.
Öğretmen, öğrencisine bir diş macunu tüpü verir ve der ki;
-Bu tüpün içindeki macunu masanın üzerine boşalt."
Öğrenci tüpü boşalıncaya kadar sıkar.
Öğretmen bu seferde;
-"Hadi bakalım, şimdi bu macunu tekrar tüpe doldur."
Öğrenci şaşırır, dener ama başaramaz..
O nedenle;
"Bazı şeyleri yapmadan, kırmadan, tahrip etmeden iyice düşünmek gerekir.
Onları yeniden eski haline getirmek, bazen mümkün olamayabilir.



Yazı Tarihi : 08 Mayıs 2009 Cuma
Bu yazı 214 kere okudu
UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. Medyabar Multi Medya Haber Hizmetleri sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve Medyabar Multi Medya Haber hizmetleri sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.

Bu köşe yazısına yapılan yorumlar

meraba daire bşk araçlarını kullanım ını kaldırdı yani bravo ne gerek var daire bşk araba yani zeki bey bunu çok ğüzel yaptı vaalla helal olsun diğer tebbirlerde aynı bşk çalışıyor belediye deniz değil
yavuz meşe @ 08.05.2009 17:53:38
Online Ziyaretçiler
-
Silkroad Silk, Silkroad Online, Silkroad ESN, Silk