Kılıçdaroğlu

Cem Hatunoğlu

Cem Hatunoğlu
Sakarya Üniversitesinde gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin yıllardır Sakarya'da hak ettiği oyu alamadığını söylerken, "Öyle anlaşılıyor ki Sakarya'nın da, Sakaryalının da bir sorunu yok. Heralde burada işsizlik falan da yok.
Çünkü parlamentoda Sakarya'nın sorunları hiç dile getirilmiyor.
Bana bir kişi çıkıp da "Şu milletvekili çıkıp kürsüden Sakarya'nın sorunlarını dile getirdi" desin.
Mecliste her ilin sorunları dile getirilirken neden Sakarya'nın sorunları dile getirilmez? Eğer Sakarya'nın etkili bir muhalefet milletvekili olsaydı, şüphesiz ki bu sizlerin lehine olacaktı" demiş.
Sakarya'nın milletvekilleri… Onlar yaşadığımız günlük hayatın farklılaşmasını sağlamak konusunda en büyük ümidimiz, Ankara'daki elimiz, kolumuz, ayağımız, tutunacak dalımız.
Kendilerine ulaşmayı başarabilen kişisel sorunlara cevap bulmalarına diyeceğim bir şey yok, ancak Onlar'ın varlıklarının sadece bireyler üzerinde değil, hepimizin hayatında yarattığı bir farklılık olmalı.
Peki ama Sakarya'da Onlar'lı veya Onlar'sız değişen nedir?
Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilaveten, çıkıp da "Benim bu yıl için Sakarya'ya mutlaka kazandırmak istediğim, herkesin hayatına dokunacak projelerim şunlardır, ne düşünüyorsunuz, lütfen sizler de ya benim peşimden gelin ya da benim takipçim olun" diyen var mı veya oldu mu?
Haksızlık etmeyeyim, şöyle diyenini görüyorum: "Ben sizin güvenip, seçip Ankara'ya gönderdiğiniz vekilinizim. Benden hiç istifade etmiyorsunuz. Bana proje getirin ki takip edeyim".
Şöyle yapanını da görüyorum: Ziyaretler, açılışlar, demeçler, heyetlerle dolaşmalar.
Halk adamı olmak ve halkın malı olmak farklı, bir zamanlar halkın yaşadığı gerçeklerin içinden çıkıp şimdi kendi gerçeğini yaşayan olmak farklı.
Halk gibi düşünmek farklı, halk sanki kendisiymiş gibi düşünmek farklı.
Halktan olmak farklı, fotoğraflarda halkın içinde görünmek farklı…
Kılıçdaroğlu haklı.
Sonuç ortada: Herkes "Masal gibi" bir şehirde yaşamayı hayal ediyor, ama "Şaka gibi" bir şehirde yaşamaya razı oluyor.



Yazı Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi
Bu yazı 228 kere okudu
UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. Medyabar Multi Medya Haber Hizmetleri sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve Medyabar Multi Medya Haber hizmetleri sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.

Bu köşe yazısına yapılan yorumlar

Chp halktan kopuk diyenler lütfen Chp'nin seçmenini ve tabanını iyi irdelesin.Chp demek memur demek, üç kuruş aldığı parayla tehdit edilmesine rağmen sendika,hak emek diyen işçi demek yerelde İnci GRUP, Ulusalda TURKUAZ MANAS gibi ... yollarla Holding olana karşı direnen orta ve küçük burjuva demektir.
Fakirliğin bükemediği bileklerimize çelik kelepçelerle de gelseler inadına sol, inadına chp
ahmet cihan @ 01.04.2010 14:43:01
cevdet efendi kadınlarımız gençlerimiz başını mutlaka örtmeli haklısın. zira senin gibi aklı bi tarafında gezen çok insan var bu şehirde...
objektif demokrat @ 01.04.2010 01:43:48
kılıçdaroğlu tunceli milletvekili olduğu için tuncelide işşizlik yok tunceli halkının gelir düzeyi türkiyede ilk ona giriyor (sondan)
ayrıca cem bey eğer bir gün chp
iktidara gelirse aynı bu eleştirilerinizi yaparsanız sizi bulup özürdileyip elinizi öpücem
astara bista @ 31.03.2010 20:48:33
Sayın Hatunoğlu CHP nin olduğu yerde sorun olmadığını belirtmeyemi çalışıyorsunuz.Ben, daha doğrusu Sakarya halkı sizin gibi düşünmüyor.Bahsettiğiniz parti Halktan kopuk halkın değerleri ile kavgalıdır. Sakarya vilayeti genelde muhafazakar ailerin yaşadığı bir şehirdir.Olaylara OBJEKTİF bakmaya çalışır.Daha geçen hafta Mersinde CHP li kadınların örtülü insanlara yaptığı saygısızlığı görmezden gelemez aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesinin başörtülü öğrencilere uyguladığı zulmüde! Siz böyle davranmaya devam ederseniz CHP bundan evvel olduğu gibi yine Sakarya Barajına değil Ülke Barajına takılıp gidiceklerdir.Saygılar.
cevdet @ 30.03.2010 09:17:06
Online Ziyaretçiler
-