ANLAMAKTA ZORLANIYORUM

Faruk Dökme

Faruk Dökme
Son günlerde ülke gündemini meşgul eden olayların birçoğunun
sebepini ve neden bu derece gündemi meşgul ettiğini anlamakta zorlanıyorum.
Milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki muazzaf
Subaylar veya emekli olmuş bir çok üst rütbeli Subayın;

Ergenekon,Balyoz,Sarıkız Ayışığı ve ismini unuttuğum birçok darbe planıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve ifadelerine başvurulan kişilerin olmasını anlamakta zorlanıyorum.
Danıştayın Türk Milleti adına karar aldığını söyleyerek YÖK'ün Üniversiteye girişte uyguladığı katsayı kararını iptal ederek milyonlarca öğrenciyi ve ailelerininasıl mağdur ettiğini anlamakta zorlanıyorum.

Millet adına karar verdiğini söyleyen Yargıtay,Anayasa mahkemesi,Danıştay ve İdare mahkemelerinin Millete zulüm olan kararları nasıl aldıklarını anlamakta zorlanıyorum.

Onursal Yargıtay Başsavcısı payesi verilen Sayın Sabih Kanadoğlu'nun halktan yüzde kırkyedi oy alan Ak Parti Hükümetinin Anayasa değişikliğ yapamaz deme densizliğinde bulunmasını anlamakta zorlanıyorum.

Akademik kariyer sahibi birçok kişinin son günlerde yaşadığımız olaylarla ilgili olarak canlarının istediği gibi(doğruları çarpıtarak) ahkam kesmelerini ve milletin gözünün
içine bakarak yalan beyanlarda bulunmalarını anlamakta zorlanıyorum.

Devletin üst kademesinde görev yapan bürokratların halkın rahatlığı ve mutluluğu için çalışaklarına kendi rahatlıkları ve saltanatlarının devamı için gayret sarfetmelerinianlamakta zorlanıyorum.

Gündemi meşgul eden darbe girişimleri ve Anayasa değişikliği ile ilgili yapılanaçıklamalarda sadece gücün kimde olacağı tartışılıyor vatandaşın yararına bir tek kelimeedilmemesini anlamakta zorlanıyorum.

Yaşanan olaylardan son derece rahatsızlık duyupta Yargı kararlarının adaletsizliğinden,Köşe yazarlarının acımasız ve taraflı yazdıklarından şikayetci olan Başbakanımızın çoğunda
haklı olmasına rağmen kendi parti teşkilatlarında olan usulsüzlüklerden yapılan antidemokratik uygulamalardan haberdar olmayıp ta parti teşkilatlarında bu derece adaletsizlikler nasıl yapılıyor anlamakta zorlanıyorum.

Vatandaşın derdinin ne darbe girişimleri ne anayasa değişikliği ne erken seçim tek derdi nasıl geçinirim çocuklarıma bir gelecek sağlarım işci işini kaybetme korkusu,esnaf iflas etmeme korkusu,köylü ürününü değerinde satabilirmi korkusu yaşarken seçilmiş milletvekillerimiz ile
üst düzey bürokratlarımızın bu derece halkı umursamaz davranışlarını anlamakta zorlanıyorum.
Herkesin herkesi anlayacağı suni gündemlerin oluşturulmayacağı adaletli,dürüst,mutlu,birbirimizi anlamakta zorlanmayacağımız günlerin bizim olmasını temenni ederim.



Yazı Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi
Bu yazı 242 kere okudu
UYARI: Sitemizde yayınlanan yazarlara ait yazılar, yazarların görüşüdür ve yazarları sorumludur. Medyabar Multi Medya Haber Hizmetleri sorumlu değildir. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişiye aittir ve Medyabar Multi Medya Haber hizmetleri sorumlu değildir. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.

Bu köşe yazısına yapılan yorumlar

Hakikaten bende anlamakta zorlanıyorum.Faruk bey
zg @ 31.03.2010 13:29:52
Ders 1 : Demokrasi : Halkın kendi seçtiği temsilciler eliyle kendi kendini yönettiği rejim biçimene demokrasi deniliyor halkın iktidarı .. Malesef Demokrasi bizim ülkemizde tek elden yönetilmek oluyor ANKARA dan bakarak SAKARYA yı görebilme meziyeti içinde olan bizim şeçtiğimiz temsilcilerin Dürbün gözlükleri ile bakmalarından öte bişey olmuyor bunada demokrasi diyoruz !:)ve hep birlikte sessiz kalıyoruz . Sessiz demokrasi yaşamaya devam herşey güllük gülistanlık süper ..
Selim ÖZEN @ 27.03.2010 19:23:00
Online Ziyaretçiler
-