Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, özelleştirme sürecinde işçi ve sözleşmeli personelin kendi rızasıyla emekliliğini isteyerek kurumdan ayrılması, emekliliğini doldurmayan memur ve sözleşmeli personelin bir kısmının da başka resmi kurum ve kuruluşlara kendi istekleri ile geçecek olması nedeniyle Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze İşletme Müdürlükleri'nde doğan personel açığını kapatmak üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu.
AKCEZ Konsorsiyumu tarafından 11 Şubat tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan devralınan SEDAŞ'ta personel sayısının azalması nedeniyle, emekli olan personelin bir kısmı yeniden göreve getirilerek, onların bilgi birikimlerinden yararlanılmaya başlandı. Buna rağmen halen boşta olan kadrolar için 110 kişinin işe alınacağı bildirildi.
Elektrik Mühendisi ve Elektrik Teknisyeni branşlarının yanı sıra idari personel alımı için de 4 yıllık yüksek okulların İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve eşdeğeri bölümlerden mezun olanların başvurabileceği kaydedildi.
İş başvuruları internet üzerinden www.kariyer.net sitesinden gerçekleştirilirken, duyurunun yapılmasını takip eden kısa süre içinde siteye yoğun bir başvuru olduğu ve SEDAŞ'ın iş ilanına büyük bir ilgi gösterildiği belirtildi.
Bölge insanına iş imkanıPersonele ihtiyaç duyulan illerde işe alınacak çalışanların özellikle o yörede ikamet eden kişilerden seçilmesi konusunda hassasiyet gösterileceğini belirten SEDAŞ yetkilileri, işe alınacak personelin eğitim programına tabi tutulacağını ve şirketin müşteri memnuniyetine odaklanan hizmet anlayışını benimsemelerinin sağlanacağını vurguladılar.