Hendek 2.OSB'ye Koreli ilgisi

Günden güne büyüyen Hendek 2.OSB yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da gözdesi olmaya devam ediyor.

Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı, Vali Mustafa Büyük Başkanlığında Salı günü Hendek Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Önemli konuların görüşüldüğü toplantının sona ermesinin ardından misafir Kore heyeti Vali Büyük tarafından kabul edildi.

Toplantı sonunda Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 80.000 m2 büyüklüğündeki bir parseli DONGHEE İNDUSTRY CO. Ünvanlı Kore menşeyli bir firmaya tahsis edildi.

Söz konusu firma 2.OSB de 1. Etapta kuracağı ve 2013 yılı Temmuz ayında üretime geçeceği yaklaşık 30.000.000 Euroluk 20.000 m2 kapalı alanlı tesisinde başta HYUNDAİ, KİA,VW grubu olmak üzere Otomotiv sekterüne yakıt tankı, pedal ve sanroof sistemleri üretimi gerçekleştirileceği bildirildi.

Koreli firma KORE, ÇİN, ALMANYA,ÇEK CUMHURİYETİ, SLOVAKYA, RUSYA'daki tesislerinde üretim faaliyetinde bulunurken, ayrıca ülkelerinde MORNİNG ve PİCANTO markaları adı altında Otomobil üretiyor.



Haber Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba
Bu haber 424 kere okudu
UYARI: Kullanıcıların sitede beyan edeceği her türlü fikir ve düşünce tamamen kendi kişisel görüşüdür ve sadece kendisini bağlar. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişinin görüşleridir ve yorum yapan kişi yasal sorumludur. Medyabar Multi medya haber hizmetleri yapılan yorumlardan yasal sorumlu değildir. Suç teşkil edecek, hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.

Bu habere yapılan yorumlar

Hem şehir hem de ülkemiz için güzel bir haber. Emeği geçenlerden Allah razı olsun...
vatandaşın biri @ 23.02.2012 14:12:32
Bu adamların Hendek OSB'ye yatırım yapma kararlarına etki eden en önemli faktörü unutmamak lazım. O da Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sakarya Yatırım Destek Ofisidir. Adamlarla en az 6 aydır ilgileniyorlar, bizzat şahitim. Selamlar,
Tevfik Hasturk @ 23.02.2012 13:36:51
Online Ziyaretçiler
-