Karasu ilçesinde, kumsaldaki daralma sebebiyle gün geçtikte içeri giren ve şimdiye kadar onlarca yazlık evi ve bir tesisi yıkan dalgaların oluşturduğu kıyı erozyonu sürüyor.
Sahilde imar izni olmayan bölgede yapılan, liman ve mendirek inşaatı sebebiyle yönü değişen akıntı ve dalgaların daralttığı kumsalda denize sıfır hale gelen yazlıklardan 6'sı daha son fırtınada oluşan dalgalara yenik düştü. Karadeniz'in dev dalgalarının dövdüğü yazlık evlerden 3'ü tamamen sulara gömülürken diğer üçü de kullanılamaz duruma geldi. Yıkılan evler sahilde tsunami görüntüsü oluşturdu.
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da sahile gelerek yıkılan evleri inceledi. İlçede kıyı erozyonunun sürdüğünü kaydeden İspiroğlu, "Dalgaların verdiği zararı önlemek için yapılan tahkimatlar, kuvvetli fırtınada fayda etmiyor. Bir kaç gündür kuvvetli fırtına vardı. Dalgalar 6 yazlığı daha yıktı. Şimdiye kadar yıkılan yazlık sayısı 32 civarında." dedi.
Haber Tarihi : 04 Şubat 2012 Cumartesi
Bu haber 607 kere okudu
UYARI: Kullanıcıların sitede beyan edeceği her türlü fikir ve düşünce tamamen kendi kişisel görüşüdür ve sadece kendisini bağlar. Yorumda yasal sorumluluk yorum yapan kişinin görüşleridir ve yorum yapan kişi yasal sorumludur. Medyabar Multi medya haber hizmetleri yapılan yorumlardan yasal sorumlu değildir. Suç teşkil edecek, hakaret içerikli yorumlar hakkında yorum gönderen muhataplarına dava açılabilmektedir. Yorum şikayet konusu olduğunda ,yazılı talep halinde adli makamlara bu yorumların IP adresleri verilmektedir.
Bu habere yapılan yorumlar