Eğitimin Sertifika Töreni SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz, Kredi Garanti Fonu Sakarya Şube Müdürü Göksel Gülen, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve eğitimi tamamlayan kursiyerler iştirak etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mahmut Kösemusul, şunları dile getirdi:
"SATSO- KOSGEB, İl Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle "İş Arama İş Kur" adı verilen bir program daha tamamlandı. Önceki döneme bakarak Sakarya'da girişimcilerin kurslara gösterdiği ilgiyi takdirle karşılıyorum. 100'ü aşkın girişimci bu destekten yararlandı. Sizler de Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimciler olacaksınız ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabileceksiniz. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Türkiye'nin sizlere ihtiyacı var. Sizlere SATSO ‘nun bir desteği daha var, işinizi kurup SATSO'ya üye olduğunuzda giriş aidatının yarısını almayacağız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diliyor, eğitmenimiz BARIŞ Göker'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum."
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ardından kürsüye gelen KOSGEB Şube Müdürü İsmet Yılmaz katılımcılara KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz konuşmasında girişimciliğe özel vurgu yapıyoruz. Girişimciliğe yönelik desteklerin yanı sıra diğer kapsamlarda da krediler var. Özellikle Ar-Ge ve İnovasyon alanında Sakarya, Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu çok memnuniyet verici. Aynı başarıyı diğer alanlardaki projeler için de bekliyoruz" dedi.
Kredi Garanti Fonu Şube Müdürü Göksel Gülen ise KGF'nin çalışmaları ve yatırımcılara destekleri ile ilgili bilgi verdi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.